Älmhult föll i toppmötet

Toppmötet i div 3 Sydöstra mellan Älmhults IF och Växjö United FC på Älmevallen slutade med bortaseger efter 1–2 (0–0).

– Tyvärr blev första målet oerhört avgörande i den här kampen mellan två jämna lag, konstaterade Älmhults tränare Simon Sjöfors, besviket.

Få chanser

Den första halvleken bjöd på oerhört få chanser för båda lagen.

Spelmässigt var det Växjö United som tog hand om den första halvtimmen, men den enda farligheten var en nick av Swaleh Bille Bashir som dock ÄIF-målvakten Erik Krantz enkelt tog hand om.

– Försvarsmässigt gjorde vi det bra, men vi hade problem i andra fasen när vi skulle anfalla, analyserade ÄIF:s kapten, Martin Mårtensson.

I övrigt präglades första halvlek av ganska fult spel och spelarna föll som käglor i närkamperna, som bitvis var fräna från båda håll.

– De spelade aggressivt i början, men vi arbetade oss in i matchen sista kvarten av första halvlek, sade Simon Sjöfors.

Snabba omställningar

ÄIF började klart bättre i andra halvlek och efter dryga timmen uppenbarade sig en bra möjlighet för André Lassen, men närskottet räddades av United-målvakten Tobias Söderberg.

– Vi hade behövt ett ledningsmål där, menade Sjöfors.

Matchfakta

Älmhult–Växjö United

1–2 (0–0)

Målen: 0–1 (67) Johnbosco Samuel Kalu, 0–2 ..

Istället blev det 0–1 (67) på en snabb omställning där Johnbosco Samuel Kalu sprang loss på vänsterkanten och överlistade Erik Krantz.

Tio minuter senare var det dags för 0–2 (77) åter efter en snabb omställning från gästernas sida, där Navaf Fargan Hajem tryckte dit bollen.

– Vi hade precis börjat flytta fram positionerna när det inträffade. Efter det spelade Växjö United på resultatet, suckade Sjöfors.

Tände hoppet

En som fick kliva upp i anfallet för att få fart på anfallsspelet var mittbacken Martin Mårtensson, som var inblandad i 1–2-målet (82) som Oskar Olsson dunkade dit.

– Inlägget från Axel (Persson) var perfekt och jag nickade ned bollen till Oskar som nätade. Det tände hoppet en aning, menade Martin Mårtensson.

ÄIF fick en kvitteringschans och det var när inhopparen Tom Parker spelade in bollen i straffområdet, men det var ingen som höll sig framme.

Men närmare än så kom inte hemmalaget, utan 1–2 stod sig matchtiden ut.

Sur förlust

För ÄIF var det alltså ett tungt nederlag efter den lovande premiärvinsten mot IFK Karlshamn.

– Det var en sur hemmaförlust, men vi får komma tillbaka i nästa match, menade ÄIF-kaptenen Martin Mårtensson, vars gäng ställs mot topptippade Sölvesborg borta.

Växjö United, som visade upp en spelteknisk fin fotboll på Älmevallen, åker till Ljungby som klar favorit på förhand.

Magnus Blom

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)